Jag heter Annelie Médoc och jag har jobbat som lärare för de lägre åldrarna i ca 20 år. Jag insåg tidigt möjligheterna med att använda datorn i undervisningen men jag använder också iPad och mina datortips kan du läsa om på www.anneliessenaste.blogspot.se.
Jag har nyligen gästspelat som skoldatateksansvarig i Vellinge men arbetar nu som IKT-pedagog och skoldatateksansvarig i Skurups kommun.
Och sist men inte minst så skriver jag recensioner på skolappar.nu
Jag kommer gärna ut och inspirerar och workshoppar på skolor och förskolor i Skåne.
Du kan kontakta mig via twitter @anneliemedoc, via facebook eller via mail: anneliemedoc@hotmail.com

tisdag 19 juli 2011

Fåglar och växter

Kvitter är en trevlig app där man kan få en rundtur bland fågelkvitter genom ett bildspel, göra ett quiz eller helt enkelt leta efter vilken fågel man har framför sig i verkligheten. Du kan också ändra språk och ta reda på vad din fågel heter på annat språk och få upp vilka fåglar sonm är vanligast där du befinner dig just nu (Västeuropa finns med). Fåglarna går att sortera i alfabetisk ordning eller efter sångtyp (gäll, melodisk, omelodisk, korta fraser, upprepade toner, kraxande, skrik och skrän eller lågt tonläge). Jag måste säga att jag är mycket imponerad av appen som kostar 22 kr. Jag lärde mig skilja på gråsparv och pilfink på semestern.

My Flora är en 7 kronors iPhoneapp. Det är en vanlig flora men det som är bra är att du kan färgsortera blommorna vilket gör det mycket lättare att hitta den blomma man letar namnet på. Naturligtvis kan du även sortera efter svenskt eller latinskt namn, blomningsmånad  och växtfamilj.
Begränsningen är att informationen du får om blomman, förutom namnet om du inte visste det tidigare, är väldigt torftig. Men detta kan ju vara ett första steg för att sedan hitta en bok eller flora på nätet och läsa sig till mer om blomman.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar