Jag heter Annelie Médoc och jag har jobbat som lärare för de lägre åldrarna i ca 20 år. Jag insåg tidigt möjligheterna med att använda datorn i undervisningen men jag använder också iPad och mina datortips kan du läsa om på www.anneliessenaste.blogspot.se.
Jag har nyligen gästspelat som skoldatateksansvarig i Vellinge men arbetar nu som IKT-pedagog och skoldatateksansvarig i Skurups kommun.
Och sist men inte minst så skriver jag recensioner på skolappar.nu
Jag kommer gärna ut och inspirerar och workshoppar på skolor och förskolor i Skåne.
Du kan kontakta mig via twitter @anneliemedoc, via facebook eller via mail: anneliemedoc@hotmail.com

lördag 23 juli 2011

Fingerblock

Klurigt med roligt spel som lämpas sig bra för samarbete. Man kan behöva diskutera hur man ska lösa uppgiften. På spelplanen syns en massa lådor och ställningar. Ställningarna ska utnyttjas till att få upp de grönmarkerade lådorna till en grön ruta som syns i bild. Det räcker alltså inte med att lyfta och hålla den gröna lådan där utan den måste stöttas och stanna kvar i rutan några sekunder. Detta är riktigt klurigt men i början är den största svårigheten att lära sig hur stark man är. Det känns som om man har superkrafter när man lyfter och flyttar runt saker. De flyger som ballonger och det är lite okontrollerbart i början...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar