Jag heter Annelie Médoc och jag har jobbat som lärare för de lägre åldrarna i ca 20 år. Jag insåg tidigt möjligheterna med att använda datorn i undervisningen men jag använder också iPad och mina datortips kan du läsa om på www.anneliessenaste.blogspot.se.
Jag har nyligen gästspelat som skoldatateksansvarig i Vellinge men arbetar nu som IKT-pedagog och skoldatateksansvarig i Skurups kommun.
Och sist men inte minst så skriver jag recensioner på skolappar.nu
Jag kommer gärna ut och inspirerar och workshoppar på skolor och förskolor i Skåne.
Du kan kontakta mig via twitter @anneliemedoc, via facebook eller via mail: anneliemedoc@hotmail.com

fredag 10 augusti 2012

Videolicious

I videolicious skapar du en presentation. Du kan lägga in dina filmer och bilder och sedan prata till dem och lägga till bakgrundsmusik från videolisious arkiv eller dina egna. Tänk på att välja dem i den ordning som du vill prata om dem. De lägger sig i turordning och när du sedan börjar spela in bilspelet finns det möjlighet för dig att videoinspela in dig själv när du presenterar vad som ska komma. När du pratar till en video räknar den ner hur lång tid det är kvar på videon så att du kan synkronisera med ditt byte till nästa klipp/foto. När filmen är klar läger du till musik om du vill. Denna går att välja att höras ganska tyst i bakgrunden eller om speakerrösten ska höras högst. Valet gäller hela filmen.. Det finns också några filter att välja så att filmen får en annan ton. Filmen sparas i ditt album och härifrån kan du dela med dig eller ladda upp på nätet. Det går även att dela videopresentationen via appen till twitter, facebook, youtube eller via mail.Enkelt och roligt för lärare och elever att göra bild/videopresentationer. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar