Jag heter Annelie Médoc och jag har jobbat som lärare för de lägre åldrarna i ca 20 år. Jag insåg tidigt möjligheterna med att använda datorn i undervisningen men jag använder också iPad och mina datortips kan du läsa om på www.anneliessenaste.blogspot.se.
Jag har nyligen gästspelat som skoldatateksansvarig i Vellinge men arbetar nu som IKT-pedagog och skoldatateksansvarig i Skurups kommun.
Och sist men inte minst så skriver jag recensioner på skolappar.nu
Jag kommer gärna ut och inspirerar och workshoppar på skolor och förskolor i Skåne.
Du kan kontakta mig via twitter @anneliemedoc, via facebook eller via mail: anneliemedoc@hotmail.com

fredag 28 september 2012

Hippi 2


Hippi 1 är en träningsapp som passar mer för träningsskolan men den här appen som då är på en lite svårare nivå passar förskolan och skolan alldeles utmärkt. Här kan barnen träna på att hitta den andra halvan på olika svårighetsnivå, hitta det nämnda föremålet, hitta likadana som förlagan och spela memory. Jag tror att detta är en bra förberedelse inför att kunna läsa och skriva där man ska kunna känna igen former och figurer. 3 svårighetsnivåer finns och 10 olika språk att välja. Just att det finns så många språk gör appen ännu mer användbar. Jag tror att lite äldre elever hade kunnat sitta och lära sig ord på t ex engelska genom appen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar