Jag heter Annelie Médoc och jag har jobbat som lärare för de lägre åldrarna i ca 20 år. Jag insåg tidigt möjligheterna med att använda datorn i undervisningen men jag använder också iPad och mina datortips kan du läsa om på www.anneliessenaste.blogspot.se.
Jag har nyligen gästspelat som skoldatateksansvarig i Vellinge men arbetar nu som IKT-pedagog och skoldatateksansvarig i Skurups kommun.
Och sist men inte minst så skriver jag recensioner på skolappar.nu
Jag kommer gärna ut och inspirerar och workshoppar på skolor och förskolor i Skåne.
Du kan kontakta mig via twitter @anneliemedoc, via facebook eller via mail: anneliemedoc@hotmail.com

torsdag 11 oktober 2012

Guess the dress

Vilka kläder ska man ha på sig i olika väder och under olika årstider? Här är en app helt utan tal och text. Titta genom fönstret på vädret utanför och välj kläder i garderoben innan du går ut och kollar om det var rätt klädsel för just denna dag. Det är väldigt roligt att se figurens miner och grymtande om man råkar välja fel kläder. Via en "tankebubbla" kan man se vad figuren inte är nöjd med. Figuren på bilden nedan är t ex inte nöjd med gymnastikskor när det snöar ute. Appen passar från ganska små barn och är verkligen bra för samtal om vilken klädsel som är lämplig och även kring vad som händer om man går ut med fel kläder. I exemplet nedan kan de kanske föreställa sig hur det är att få snö in i skorna, att det smälter och blir vått och kallt.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar