Jag heter Annelie Médoc och jag har jobbat som lärare för de lägre åldrarna i ca 20 år. Jag insåg tidigt möjligheterna med att använda datorn i undervisningen men jag använder också iPad och mina datortips kan du läsa om på www.anneliessenaste.blogspot.se.
Jag har nyligen gästspelat som skoldatateksansvarig i Vellinge men arbetar nu som IKT-pedagog och skoldatateksansvarig i Skurups kommun.
Och sist men inte minst så skriver jag recensioner på skolappar.nu
Jag kommer gärna ut och inspirerar och workshoppar på skolor och förskolor i Skåne.
Du kan kontakta mig via twitter @anneliemedoc, via facebook eller via mail: anneliemedoc@hotmail.com

tisdag 14 maj 2013

Läs och förstå

Läsförståelse på olika nivåer. Är det detta vi har frågat efter? Här finns 4 olika typer av övningar och dessa kan anpassas genom att välja versaler/gemena eller ändra svårighetsnivå. När man ändrar svårighetsnivå är det egentligen bara mängden med text på sidan som ändras samt hur resultatet visas. Har man en enklare nivå får man bara en uppgift i taget och massor av stjärnor i en rad längst ner. Svarar man rätt så blir en stjärna grön och vid fel svar röd.  Om du väljer den svårare nivån kan man få fler uppgifter samtidigt upp på skärmen men man ska ändå bara lösa en åt gången. Uppgifterna handlar om ja/nej-frågor, välja rätt mening till bilden, dra rätt bild till rätt mening och para ihop börja och slut.

När man spelat färdigt kan man se sina resultat på resultatstavlan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar