Jag heter Annelie Médoc och jag har jobbat som lärare för de lägre åldrarna i ca 20 år. Jag insåg tidigt möjligheterna med att använda datorn i undervisningen men jag använder också iPad och mina datortips kan du läsa om på www.anneliessenaste.blogspot.se.
Jag har nyligen gästspelat som skoldatateksansvarig i Vellinge men arbetar nu som IKT-pedagog och skoldatateksansvarig i Skurups kommun.
Och sist men inte minst så skriver jag recensioner på skolappar.nu
Jag kommer gärna ut och inspirerar och workshoppar på skolor och förskolor i Skåne.
Du kan kontakta mig via twitter @anneliemedoc, via facebook eller via mail: anneliemedoc@hotmail.com

söndag 7 september 2014

Handouts


Handouts är en app du kan använda för att slippa pappershanteringen av dina elevers uppgifter. Skapa en klass och lägg in dina elever. Skapa en uppgift och dela ut den till dem. Uppgiften kan läggas in via dina bilder i ditt album eller hämta från dropbox. Eleven får uppgiften och får reda på när sista inlämningsdatum och tid är. 
Eleven gör uppgifterna genom att rita och skriva på uppgiften. Därefter lämnar eleven uppgiften åter och du kan sätta poäng, betygsbedöma eller sätta en smiley innan du skickar tillbaka bedömningen. Likaväl som du kan ha flera klasser kan eleverna ingå i flera via deras inloggning. Eleven lägger helt enkelt in klasskoden som läraren tillhandahåller med. 
Själva hanteringen verkar bra men det är lite svårt att skapa och hämta uppgifter in i appen.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar