Jag heter Annelie Médoc och jag har jobbat som lärare för de lägre åldrarna i ca 20 år. Jag insåg tidigt möjligheterna med att använda datorn i undervisningen men jag använder också iPad och mina datortips kan du läsa om på www.anneliessenaste.blogspot.se.
Jag har nyligen gästspelat som skoldatateksansvarig i Vellinge men arbetar nu som IKT-pedagog och skoldatateksansvarig i Skurups kommun.
Och sist men inte minst så skriver jag recensioner på skolappar.nu
Jag kommer gärna ut och inspirerar och workshoppar på skolor och förskolor i Skåne.
Du kan kontakta mig via twitter @anneliemedoc, via facebook eller via mail: anneliemedoc@hotmail.com

fredag 27 maj 2011

Soundnote


Soundnote är ett anteckningsblad som tillåter inspelning under tiden som man skriver. Jag föreställer mig att det är väldigt användbart vid elevers samarbete. Man kan då i efterhand höra vem som styrt arbetet eller om samarbetet varit bra. Jag har ingen aning om hur länge man kan spela in men det är möjligt att stoppa inspelning och fortsätta senare. Man kan sedan maila anteckningarna så att man kan få större användning för texten som producerats och det går att maila med ljudfilen. Texten kommer som en .text-fil och ljudet som en .m4a-fil. 

Audionote är ett alternativ till Soundnote. De fungerar ungefär likadant. I liteversionen kan man spela in 10 minuter varje gång och som mest 2 h. I fullversionen (38 kr) är det obegränsad inspelningstid och man har sedan möjlighet att dela med dig av dina antecklingar och inspelningar via wi-fi.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar