Jag heter Annelie Médoc och jag har jobbat som lärare för de lägre åldrarna i ca 20 år. Jag insåg tidigt möjligheterna med att använda datorn i undervisningen men jag använder också iPad och mina datortips kan du läsa om på www.anneliessenaste.blogspot.se.
Jag har nyligen gästspelat som skoldatateksansvarig i Vellinge men arbetar nu som IKT-pedagog och skoldatateksansvarig i Skurups kommun.
Och sist men inte minst så skriver jag recensioner på skolappar.nu
Jag kommer gärna ut och inspirerar och workshoppar på skolor och förskolor i Skåne.
Du kan kontakta mig via twitter @anneliemedoc, via facebook eller via mail: anneliemedoc@hotmail.com

söndag 29 maj 2011

Tankekarta Popplet

Jag har blivit förälskad! I en app som heter Popplet. Jag laddade först hem gratisvarianten och testade men sedan var jag tvungen att köpa fullversionen för 38 kr. I programmet bygger man tankekartor och det är endast fantasin som sätter gränser. Du kan skriva in text och sätta ihop tankebubblor men du kan också lägga in bilder och skapa ett bildcollage. Eller varför inte använda det som en slags påminnelsekarta kring det du behöver få gjort. Programmet är inte svenskt men det går bra att använda de svenska bokstavstecknena å, ä och ö. När du arbetar i paddan är det väldigt lätt att förstora och förminska så att det blir lätt att arbeta eller att få överblick. Du kan välja färg på bakgrund, linjefärg på bubblorna och bakgrundsfärg i bubblorna.  Skillnaden mellan lite och fullversion är att man kan få göra fler tankekartor och man får ett onlinekonto där man kan ha upp till 5 tankekartor som du då kommer åt via webben och kan arbeta vidare med den om du bara har flash installerat. Det står också i instruktionerna att man kan samarbeta online (via webb eller pad) med en tankekarta.
Tankekartorna du gör går att maila iväg som pdf-fil eller jpeg-fil. Kanske kommer det senare en version där man kan maila iväg för vidare bearbetning. I´m in love!!!
Här är ännu en app som låter dig göra tankekartor. Mycket enkelt men det går inte att maila iväg. Du väljer enkelt en färgskala att arbeta med och varje gren ut från mittbubblan får sin egen färgkkod. I gratisversionen finns möjlighet till fler tankekartor och skillnaden med fullversionen (49 kr) är att man kan dela tankekartan via mail och några andra sätt. Skillnaden mellan Popplet och simple mind är att det inte går att infoga foto i bubblorna i det senare programmet.


2 kommentarer:

  1. Jag är så sugen på att komma igång med iPad....
    Tack för alla tips, jag hänger snart på:)

    SvaraRadera
  2. Prova även appen Total Recall. En tankekartaapp som ser ut som simple Mind ungefär. Mycket lättanvänd. Jag har en gratisversion, har bara testat göra, men man kan lätt skicka iväg som alltmöjligt ex pdf, bild, html.. Väldigt schysst!

    SvaraRadera