Jag heter Annelie Médoc och jag har jobbat som lärare för de lägre åldrarna i ca 20 år. Jag insåg tidigt möjligheterna med att använda datorn i undervisningen men jag använder också iPad och mina datortips kan du läsa om på www.anneliessenaste.blogspot.se.
Jag har nyligen gästspelat som skoldatateksansvarig i Vellinge men arbetar nu som IKT-pedagog och skoldatateksansvarig i Skurups kommun.
Och sist men inte minst så skriver jag recensioner på skolappar.nu
Jag kommer gärna ut och inspirerar och workshoppar på skolor och förskolor i Skåne.
Du kan kontakta mig via twitter @anneliemedoc, via facebook eller via mail: anneliemedoc@hotmail.com

söndag 17 juli 2011

Kartor

Gratisappen google earth ger dig möjlighet att hitta ställen över hela världen och utforska dem precis som i google earth på datorn. Via padden kan du klicka på tillbakaknappen och stäng av knappen samtidigt ör att ta ett foto på bilden/kartan som syns för tillfället och den lägger sig automatiskt bland dina bilder. Härifrån kan du öppna ett ritprogram och rita in en väg på kartan. Suveränt för att göra en slinga för barnen.

Till sist vill jag eg. bara säga att med padden får man en app som heter Kartor. Detta är nog den bästa appen av dem alla. Du kan söka och få förslag på väg från start till slutdestination.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar