Jag heter Annelie Médoc och jag har jobbat som lärare för de lägre åldrarna i ca 20 år. Jag insåg tidigt möjligheterna med att använda datorn i undervisningen men jag använder också iPad och mina datortips kan du läsa om på www.anneliessenaste.blogspot.se.
Jag har nyligen gästspelat som skoldatateksansvarig i Vellinge men arbetar nu som IKT-pedagog och skoldatateksansvarig i Skurups kommun.
Och sist men inte minst så skriver jag recensioner på skolappar.nu
Jag kommer gärna ut och inspirerar och workshoppar på skolor och förskolor i Skåne.
Du kan kontakta mig via twitter @anneliemedoc, via facebook eller via mail: anneliemedoc@hotmail.com

söndag 4 september 2011

Zoom math

Nu är jag eld och lågor för jag har hittat en fantastiskt bra app och gratis är den också...!!!!
Det handlar om att förstå talens storlek och till hjälp har man en tallinje. Tallinjen går att zooma ut och in på. Djuren som finns mellan talen visar hur stora talen är. Grodan representerar ental. När man zoomar ut är det hundar som representerar tiotal, noshörningar visar hundratal, dinosaurier tunsental och då man zoomar in och får tiondelar är det getingar som representerar det och löss visar hundradelar. Så när man får ett tal i bubblar letar man sig fram till dess position genom att zooma ut/in och genom att scrolla tallinjen fram eller tillbaka. Spräck bubblan och talet hamnar på sin plats i tallinjen. Om man inte är i fas med tallinjens position vägrar bubblan att spricka. Värre än så är det inte. Skulle man behöva hjälp kan man bara trycka fram "såpbubbleformaren" så visas hur man kommer till talets position. Fantastiskt pedagogiskt och välgjort program.

1 kommentar:

  1. Upptäckte att den här appen (lite) innehåller 6 banor. Vill man ha alla 24 får man uppgradera för 38kr.

    SvaraRadera