Jag heter Annelie Médoc och jag har jobbat som lärare för de lägre åldrarna i ca 20 år. Jag insåg tidigt möjligheterna med att använda datorn i undervisningen men jag använder också iPad och mina datortips kan du läsa om på www.anneliessenaste.blogspot.se.
Jag har nyligen gästspelat som skoldatateksansvarig i Vellinge men arbetar nu som IKT-pedagog och skoldatateksansvarig i Skurups kommun.
Och sist men inte minst så skriver jag recensioner på skolappar.nu
Jag kommer gärna ut och inspirerar och workshoppar på skolor och förskolor i Skåne.
Du kan kontakta mig via twitter @anneliemedoc, via facebook eller via mail: anneliemedoc@hotmail.com

tisdag 18 september 2012

Pinnacle studio


Pinnacle studio är en filmredigeringsapp som påminner väldigt mycket om iMovie. Ett enkelt verktyg med bara de nödvändigaste funktionerna. Du kan komma åt dina bilder, dina videos och din musik men du kan också spela in direkt i appen. Ljudeffekter finns också att tillgå från själva appen. Man kan enkelt lägga in texter innan, efter och på klipp/bilder och du kan göra bildövergångar. Allt ligger snyggt under respektive flik och det är bara att dra in till tidsinjen. En skillnad mellan imovie och pinnacle är att i pinnacle ser man både storyboarden och tidslinjen samtidigt och får därmed en bra översikt över det man håller på att jobba med. Det finns tom några färdiga layouter som man kan använda sig av för att göra en film av lite foto. Priset är också en av skillnaderna ;-)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar