Jag heter Annelie Médoc och jag har jobbat som lärare för de lägre åldrarna i ca 20 år. Jag insåg tidigt möjligheterna med att använda datorn i undervisningen men jag använder också iPad och mina datortips kan du läsa om på www.anneliessenaste.blogspot.se.
Jag har nyligen gästspelat som skoldatateksansvarig i Vellinge men arbetar nu som IKT-pedagog och skoldatateksansvarig i Skurups kommun.
Och sist men inte minst så skriver jag recensioner på skolappar.nu
Jag kommer gärna ut och inspirerar och workshoppar på skolor och förskolor i Skåne.
Du kan kontakta mig via twitter @anneliemedoc, via facebook eller via mail: anneliemedoc@hotmail.com

torsdag 20 september 2012

Story creator


Story creator är en riktigt rolig app att skapa bildspel, berättelser och presentationer i. Det är enkelt att lägga till flera sidor, lägga in bilder och videos (nytagna eller från bildalbumet), skriva in text och göra enkla markeringar på sidorna. Ovanpå allt detta kan man spela in en berättarröst. Allt är lättåtkomligt via verktygslisten längst ner på sidan.
Problemet är att det inte går att dela med sig av boken på ett enkelt sätt. Det går alltså att dela med sig av produktionen till någon annan som har appen, till facebook (utan ljud) och online till ? Jag förstår inte var det hamnar när man väljer detta alternativ.
Om man väljer att skapa i den här appen kanske man ska ha det för presentation och koppla ipadden till en projektor.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar