Jag heter Annelie Médoc och jag har jobbat som lärare för de lägre åldrarna i ca 20 år. Jag insåg tidigt möjligheterna med att använda datorn i undervisningen men jag använder också iPad och mina datortips kan du läsa om på www.anneliessenaste.blogspot.se.
Jag har nyligen gästspelat som skoldatateksansvarig i Vellinge men arbetar nu som IKT-pedagog och skoldatateksansvarig i Skurups kommun.
Och sist men inte minst så skriver jag recensioner på skolappar.nu
Jag kommer gärna ut och inspirerar och workshoppar på skolor och förskolor i Skåne.
Du kan kontakta mig via twitter @anneliemedoc, via facebook eller via mail: anneliemedoc@hotmail.com

lördag 24 november 2012

Base Tens Blocks

En app att laborera i. Tre rutor som du kan välja att ha "flats, longs & units", "tens, ones & tenths" eller "100's,  10's & 1's" som rubriker. Då appen är på engelska kan man med fördel stänga av ljudet i appen. Eleven kan nu lägga det tal den blir ombedd att lägga eller lösa den uppgift man får fram om man väljer frågetecknet. Uppgifterna kan man välja om de ska vara addition eller subtraktion.
Jag gillar hur de har löst det här med växling. Om det blir för många i en ruta så dyker det upp en grön pil som visar att man bör växla. Trycker man på pilen så försvinner 10 (ental t ex) och det dyker upp ett (tiotal t ex) i nästa ruta. Bra att det inte finns en begränsning för hur många man kan lägga i rutan. Inga kommentarer:

Skicka en kommentar