Jag heter Annelie Médoc och jag har jobbat som lärare för de lägre åldrarna i ca 20 år. Jag insåg tidigt möjligheterna med att använda datorn i undervisningen men jag använder också iPad och mina datortips kan du läsa om på www.anneliessenaste.blogspot.se.
Jag har nyligen gästspelat som skoldatateksansvarig i Vellinge men arbetar nu som IKT-pedagog och skoldatateksansvarig i Skurups kommun.
Och sist men inte minst så skriver jag recensioner på skolappar.nu
Jag kommer gärna ut och inspirerar och workshoppar på skolor och förskolor i Skåne.
Du kan kontakta mig via twitter @anneliemedoc, via facebook eller via mail: anneliemedoc@hotmail.com

torsdag 21 juli 2011

Engelska böcker

En engelsk bokhandel med enkla små böcker. Gratisappen innehåller redan några böcker (som t ex Pinoccio, Den lilla röda hönan, Tre små grisar och Lejonet och musen) men sedan får man fixa ett gratis konto för att kunna köpa böcker online. Böckerna varierar kraftigt i pris och man får ett testa en liten bit av boken för att veta vad man köper. En lugn härlig engelsk röst läser upp boken medan texten gulmarkeras så att man kan hänga med. Trevliga bilder till varje bokuppslag.

Gratisappen Bedtime HD innehåller en bok när man laddat ner appen och sedan kan man köpa böcker för 7 kr/st med iTuneskontot. Böckerna är endast recenserade och man får inget smakprov. Samtidigt är det klassiska böcker som prinsessan på ärten, Pepparkaksgubben, Rapunsel, Lejonet och musen, Den fula ankungen, Askungen, Trönropsa mfl.
Rösten som läser texten läser snabbare och man kan inte se var man är i texten med markeringar som ovan. Obs! Om det inte framgått tidigare så är alla böcker på engelska.

1 kommentar:

  1. Jag har laddat ner appen och böckerna är på svenska. Visserligen med några felskrivningar men uppläsningen och texterna är på svenska.

    SvaraRadera