Jag heter Annelie Médoc och jag har jobbat som lärare för de lägre åldrarna i ca 20 år. Jag insåg tidigt möjligheterna med att använda datorn i undervisningen men jag använder också iPad och mina datortips kan du läsa om på www.anneliessenaste.blogspot.se.
Jag har nyligen gästspelat som skoldatateksansvarig i Vellinge men arbetar nu som IKT-pedagog och skoldatateksansvarig i Skurups kommun.
Och sist men inte minst så skriver jag recensioner på skolappar.nu
Jag kommer gärna ut och inspirerar och workshoppar på skolor och förskolor i Skåne.
Du kan kontakta mig via twitter @anneliemedoc, via facebook eller via mail: anneliemedoc@hotmail.com

söndag 28 augusti 2011

Math on a tree

En liten ekorre samlar nötter och visar samtidigt pedagogiskt hur man kan tänka när man räknar addition och subtraktion. När det är addition ligger lite nötter utanför bohålan och ekorren hämtar fler och lägger bredvid. Vid subtraktion ligger många nötter utanför boet och ekorren hämtar in några. Hur många är det kvar utanför är frågan. Man får 3 svarsalternativ att välja på när man ska svara. Väldigt pedagogiskt, enkelt program. Bra till första additions och subtraktionsinlärningen. För att göra det lite svårare kan man låta datorn slummässigt välja när det blir ett additionstal eller ett subtraktionstal.Gratis.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar