Jag heter Annelie Médoc och jag har jobbat som lärare för de lägre åldrarna i ca 20 år. Jag insåg tidigt möjligheterna med att använda datorn i undervisningen men jag använder också iPad och mina datortips kan du läsa om på www.anneliessenaste.blogspot.se.
Jag har nyligen gästspelat som skoldatateksansvarig i Vellinge men arbetar nu som IKT-pedagog och skoldatateksansvarig i Skurups kommun.
Och sist men inte minst så skriver jag recensioner på skolappar.nu
Jag kommer gärna ut och inspirerar och workshoppar på skolor och förskolor i Skåne.
Du kan kontakta mig via twitter @anneliemedoc, via facebook eller via mail: anneliemedoc@hotmail.com

fredag 2 december 2011

Hyper blast

Hyper blast kostar 15 kr men är väl värd sina pengar. Barnen spelar ett spel som går ut på att åka med en rymdfarkost i ett rör, skjuta ner saker som man får poäng för och undvika hinder. Kör gör man genom att vända på padden i luften och skjuter gör man genom att toucha på höger och vänster hörna. Väldigt enkelt att förstå.
Efter ett litet tag kommer det upp en slags robotbläckfisk som håller i ett antal olika svar. Barnen måste svara rätt på några uppgifter inne det kan fortsätta turen. Om barnet svarar rätt på alla får det ett sk "superblast" som man kan skjuta iväg i gången och då rensa på poängen som finns där. 
Man kan välja addition, subtraktion, add/sub, multiplikation, division eller mult/div. Efter detta val ska man också välja hur högt svaret får vara vilket gör att man kan anpassa svårighetsnivån men man väljer även enkel, medel eller svår nivå.

1 kommentar:

  1. Tror denna gått upp i pris till 22kr men fortfarande värt pengarna

    /Linus

    SvaraRadera