Jag heter Annelie Médoc och jag har jobbat som lärare för de lägre åldrarna i ca 20 år. Jag insåg tidigt möjligheterna med att använda datorn i undervisningen men jag använder också iPad och mina datortips kan du läsa om på www.anneliessenaste.blogspot.se.
Jag har nyligen gästspelat som skoldatateksansvarig i Vellinge men arbetar nu som IKT-pedagog och skoldatateksansvarig i Skurups kommun.
Och sist men inte minst så skriver jag recensioner på skolappar.nu
Jag kommer gärna ut och inspirerar och workshoppar på skolor och förskolor i Skåne.
Du kan kontakta mig via twitter @anneliemedoc, via facebook eller via mail: anneliemedoc@hotmail.com

fredag 3 augusti 2012

Bild till text (OCR)

 

Nu har jag testat några olika "bild till text"-appar. Denna, Mobile OCR, var den jag tyckte fungerade bäst. Felen med de andra var antingen att de inte klarade av att läsa eller att de inte hade svenska som val. 
Appen är väldigt enkel att använda. Ta foto direkt eller välj från albumet. Välj språk (svenska finns endast i betalversionen)och välj sedan convert. Texten kommer i sidan så att du kan se den och kopiera den för att infoga i en annan app för t ex uppläsning eller i anteckningar/evernote el. dylikt för att spara. Jag fotade i dagsljus. Obs! Appen fungerar inte för handskriven text.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar