Jag heter Annelie Médoc och jag har jobbat som lärare för de lägre åldrarna i ca 20 år. Jag insåg tidigt möjligheterna med att använda datorn i undervisningen men jag använder också iPad och mina datortips kan du läsa om på www.anneliessenaste.blogspot.se.
Jag har nyligen gästspelat som skoldatateksansvarig i Vellinge men arbetar nu som IKT-pedagog och skoldatateksansvarig i Skurups kommun.
Och sist men inte minst så skriver jag recensioner på skolappar.nu
Jag kommer gärna ut och inspirerar och workshoppar på skolor och förskolor i Skåne.
Du kan kontakta mig via twitter @anneliemedoc, via facebook eller via mail: anneliemedoc@hotmail.com

fredag 12 oktober 2012

Ritprata

Ritprata är ett enkelt verktyg för att rita och berätta om det man vill eller om det man fått i uppgift. Appen är främst skapad som ett verktyg för autister men jag ser att den går att använda för berättande av alla oavsett. Det som är bra är att man kan få färdiga streckgubbar och då inte behöver vara bra på att rita själv. Man får också upp möjlighet att skriva med tangentbordet och behöver då inte kunna skriva snyggt själv. 
Vad händer om man låter en konflikt lösas genom att var och en berättar sin version och sedan tittar på varandras för att få se hur den andra upplevde det? Naturligtvis kräver detta mognad och empatisk förmåga men för de som har detta.... 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar