Jag heter Annelie Médoc och jag har jobbat som lärare för de lägre åldrarna i ca 20 år. Jag insåg tidigt möjligheterna med att använda datorn i undervisningen men jag använder också iPad och mina datortips kan du läsa om på www.anneliessenaste.blogspot.se.
Jag har nyligen gästspelat som skoldatateksansvarig i Vellinge men arbetar nu som IKT-pedagog och skoldatateksansvarig i Skurups kommun.
Och sist men inte minst så skriver jag recensioner på skolappar.nu
Jag kommer gärna ut och inspirerar och workshoppar på skolor och förskolor i Skåne.
Du kan kontakta mig via twitter @anneliemedoc, via facebook eller via mail: anneliemedoc@hotmail.com

onsdag 17 december 2014

Love to count

Appen Learn to count passar innehållsmässigt för mindre barn men det är på engelska och därför kan de behöva vuxenguidning. Här är det ett sjörövartema och vi befinner oss på stranden, i havet eller i liknande miljö och man hjälper en pirat att räkna eller väga saker. Grundläggande saker som kan vara bra som taluppfattning, talordning, klockans utseende(siffrornas placering), geometriska figurer, talkompisar, ordningstal men även inslag av räkning av tal och delning. Efter att ha löst några uppgifter får man en belöning i form av en bokstav. När alla bokstäver till ett ord är förvärvade kommer du in  till en hylla med saker som du får välja bland som belöning. Denna lägger du i din sjörövarskattkista. Denna kan du när som helst öppna och vara stolt över.
Jag tänker att denna hade passat att projicera på förskola och hjälpas åt med.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar