Jag heter Annelie Médoc och jag har jobbat som lärare för de lägre åldrarna i ca 20 år. Jag insåg tidigt möjligheterna med att använda datorn i undervisningen men jag använder också iPad och mina datortips kan du läsa om på www.anneliessenaste.blogspot.se.
Jag har nyligen gästspelat som skoldatateksansvarig i Vellinge men arbetar nu som IKT-pedagog och skoldatateksansvarig i Skurups kommun.
Och sist men inte minst så skriver jag recensioner på skolappar.nu
Jag kommer gärna ut och inspirerar och workshoppar på skolor och förskolor i Skåne.
Du kan kontakta mig via twitter @anneliemedoc, via facebook eller via mail: anneliemedoc@hotmail.com

tisdag 13 mars 2012

Storypatch

Storypatch är en utmärkt app för att skapa berättelser. Du startar enkelt genom att följa guidningen. Klicka på skylten till höger, välj tema, skriv in svaren på frågorna som kommer till alla de röda lamporna som lyser upp vägen till din berättelse...Berättelsen skapas (på engelska) och du ska själv sätta till bilder.
När du har blivit van gör du allt på egen hand. Nu är ju allt på engelska men om man som pedagog visar hur det går till så kan även de som inte är engelskspråkiga bygga sina berättelser utan guidningen i appen. Det är faktiskt ganska lätt att förstå hur man ska göra om man bara förstått grunderna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar