Jag heter Annelie Médoc och jag har jobbat som lärare för de lägre åldrarna i ca 20 år. Jag insåg tidigt möjligheterna med att använda datorn i undervisningen men jag använder också iPad och mina datortips kan du läsa om på www.anneliessenaste.blogspot.se.
Jag har nyligen gästspelat som skoldatateksansvarig i Vellinge men arbetar nu som IKT-pedagog och skoldatateksansvarig i Skurups kommun.
Och sist men inte minst så skriver jag recensioner på skolappar.nu
Jag kommer gärna ut och inspirerar och workshoppar på skolor och förskolor i Skåne.
Du kan kontakta mig via twitter @anneliemedoc, via facebook eller via mail: anneliemedoc@hotmail.com

onsdag 11 januari 2012

Bokstavspussel

Bokstavspussel är inte ett vanligt pussel som man kan tro utan det man pusslar med är bokstäver. Redan från början finns här bilder sorterade  i ljudenligt stavade/icke ljudenligt stavade/ljudstridiga/egna ord. Klicka på en bild och här får man ordets bokstäver att föra in på rätt plats i ordet. När man är klar klickar man på kontrollera och då ljudas (ja, verkligen ljudas) bokstäverna och sedan sägs hela ordet.
Under sidan egna ord kan  man ta foto eller välja en bild från sitt album och spela in ord och ljud för att själv skapa en egen övning. Om du håller en stund över din bild får du möjlighet att ta bort övningar eller skapa nya. Du kan också maila iväg din nyskapade app. Denna går bara att använda av någon som också har appen Bokstavspussel naturligtvis.
Appen kostar 22 kr och är definitivt prisvärd.

2 kommentarer:

 1. Vad roligt att du tycker om appen som jag gjort. Jag hoppas att den kommer till nytta i undervisningen.

  För att ge direkt återkoppling till mig som utvecklare och för fler recensioner se facebook-sidan: http://www.facebook.com/pages/Bokstavspussel/306960706013372?sk=wall
  eller:
  http://www.gripot.se/Gripot.se/Bokstavspussel.html

  Mvh
  Jonas Kronander
  www.gripot.se

  SvaraRadera
 2. Appen växer i styrka för varje gång jag tittar på den och visar innehållet för någon. Det är fantastiskt att man själv kan vara med och utveckla innehållet vidare. Detta gör att man kan anpassa den till den första läsinläsinlärningen i sin egen grupp samt till svA, hemspråk och andraspråksinlärning. Super!
  Annelie

  SvaraRadera